Mikä on sinun kotisi tarina?


Markkinoinnissa ja palvelumuotoilussa puhutaan tarinankerronnasta, kuinka erottua tarinan keinoin muista yrityksistä. Mitä ihmeen tekemistä tällä ajatuksella on kodin järjestämisen kanssa -  ei yhtään mitään...vai onko?

Ajattelemmeko kotiamme ja sen asukkaita omana tarinanaan vai otammeko mallia naapurista, sukulaisista, ystävistä. Mitä jos olisimme oma tarinamme, riippumatta muista. Mikä on meidän perheen historia, mistä kaikki alkoi? Mistä haaveilimme - toteutimmeko haaveemme vai hautasimmeko ne arjen syövereihin? Mitä jos alkaisit alusta, palauttamalla mieleesi, mistä kotisi tarina lähti, mitä sitten seurasi...mistä haaveilit/haaveilitte, mikä toteutui ja mikä ei toteutunut. 

Mikä on muuttunut sen jälkeen kun kotinne on rakennettu? Onko taloudessa enemmän vai vähemmän ihmisiä ja minkä ikäisiä? Miten koti palvelee tämänhetkistä elämäntilannetta? Olisiko aika siivota aikuisten lasten tavarat varastoista?  Tarvitaanko säilömiseen pulloja, purkkeja ja  kattiloita kun viiteen vuoteen kukaan ei enää ole kyennyt marja- tai sienimetsään. 

Mikä on elämäntilanne isossa kuvassa? Onko tarkoitus asua nykyisessä kodissa mahdollisimman pitkään vai häämöttääkö muutto pienempään tai isompaan asuntoon. Mihin nykyisessä kodissa pitäisi satsata? Riittäisikö tavaroiden vähennys vai onko kaadettava seiniä eli mitä halutaan saavuttaa ja onko ratkaistava jokin ongelma.

Tee tutkimusmatka kotiisi kynän ja paperin sekä kameran kanssa. Mitä kehityskohteita ja mitkä tavoitteet asetat itsellesi. Tunnista ongelmakohdat, mitä kysymyksiä herää - yritä katsoa kotiasi ulkopuolisen silmin. Valitse tärkeimmät kehitysteemat ja ratkaistavat ongelmat. Mistä olisit tai mistä et ole valmis maksamaan? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit