Mistä näitä omenoita tulee ja mitä niistä tekee?

 Tänään käytin tunnin ja vartin seuraaviin omenaherkkuihin.

Omenapiirakan pohja on oma sovellus "mitä kaapista löytyy" periaatteella ja tänään löytyi tällaisia aineksia.

Pohja:
 200 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl mantelijauhoa
1 dl gluteiinitonta jauhoa 
1 dl sämpyläjauhoa

Päälle:
10 kotimaista omenaa
1 tl kanelia
(sokeria)

Valmistus:
1. Vaahdota margariini ja sokerit kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.
2. Lisää jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Lado tai levitä vapaasti omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia (sokeria).
5. Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskitasolla noin. 30 minuuttia, riippuen käyttämäsi pellin tai vuoan koosta - ohuempi taikina pohja kuivuu helposti liian pitkällä paistoajalla.



 Omenapiirakan paistoajalla tein tortilloja:

6 dl durumvehnäjauhoja
2,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä

Kaikki aineet kulhoon ja yleiskoneella muutama minuutti pyöritystä. Tästä taikinasta tulee paistinpannun koosta riippuen 10 - 15 tortillaa. Pyörittele taikinasta palleroiset ja kaulitse niistä ohuita lättysiä, jotka paistat keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla "pilkullisiksi".  
Nämä paistoin sillä aikaa, kun omenapiirakka oli uunissa ja siinä sivussa tein salaatin.
Tortillojen salaattiin tuli tänään omenaa -yllätys:)

Omenaa
tomaattia
tuorekurkkua
jäävuorisalaattia
rukolaa
salaattijuustoa

chilimajoneesia kastikkeeksi








Omenaviinerit

Omenapiirakkan paistuessa ja tortilloja tehdessä pöydällä oli sulamassa pakastimesta löytyneitä torttutaikinalevyjä.

Valmistus: puolita taikinalevy ja levitä palan keskelle ruokalusikallinen itse tehtyä omena marmeladia
(tehty hillo-marmeladisokerilla) tai muuta paistonkestävää marmeladia/hilloa. Voitele taikina reunat kananmunalla ja ripottele niille raesokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kullanruskeita.

Näitä paistaessa ehtikin jo sitten tortilloja maistamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit