Miten omasta mielestä meni - kesäloma


Kolme viikkoa autotallin, varastojen, vaatehuoneen ja keittiön kaappien järjestämistä... Miten meni?

Oletko rentoutunut ja ihailet kättesi jättämää järjestystä ja nautit... vai hyydyitkö ensimmäisenä lomapäivänäsi urakan edessä, kun et tiennytkään, mistä aloittaa? Haave siitä, että auto vihdoinkin sopisi talliin tulevana talvena tuiskuilta suojaan, kariutui epätoivoon kertyneiden puutarhavälineiden ja kalusteiden viidakoon, urheiluvälineistä ja epämääräisistä kukkapurkeista ja koriste-esineistä puhumattakaan.

Toive siitä, että keittiön kaappeja avatessa purkit ja purnukat eivät vyöryisi syliisi kompastui perittyihin ja jo opiskeluaikoina hankittuihin kippoihin ja kuppeihin, joita kukaan ei tuntunut tarvitsevan eikä huolinut edes ilmaiseksi. Odotus siitä, että aamuisin töihinlähtö sujuisi ilman vaatekriisiä sotkeutui vaatepinoon, jonka keräsit sängyllesi ja nukuit seuraavat kolme yötä olohuoneen sohvalla, kunnes tungit vaatteet takaisin kaappeihin, poistamalla vain kolme paria sukkia ja parit pikkarit.

Kaipaus siitä, että avaimet ja kännykkä eivät olisi enää koskaan hukassa katosi kaikkia pöytätasoja kuorruttamaan sälään, kuitteja, mainoksia, matkamuistoja, koriste-esineitä... Ilo siitä, että kotiin olisi mukava tulla, kun eteinen on siisti ja järjestyksessä, haihtui kenkävuoreen, jonka kasasit lattialle ja jätit karsimatta, koska kävelimiin on käytetty rahaa niin paljon.

Mitä epäjärjestys sinulle maksaa?
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit